ACASA DESPRE NOI SERVICII TARIFE NOUTATI CONTACT
Optica Cristi
AVEM GRIJĂ DE VEDEREA TA
OPTICĂ MEDICALĂ, OPTOMETRIE ŞI OFTALMOLOGIE
CATARACTA

Cataracta

Cataracta reprezintă opacifierea cristalinului, ceea ce cauzează probleme vizuale - scăderea acuităţii vizuale. Cel mai obişnuit tip este cel legat de vârstă. Peste 50% dintre persoanele de peste 65 de ani au cataractă. În fazele incipiente, iluminarea mai puternică şi ochelarii pot îmbunătăţii parţial şi provizoriu acuitatea vizuală. Cristalinul este o lentilă situată în spatele irisului, care ajută la focalizarea luminii pe retină. Pentru a produce o imagine clară, cristalinul trebuie să ramână transparent. Cristalinul este compus în cea mai mare parte din apă şi proteine. Cu vârsta cristalinul îşi pierde transparenţa producandu-se cataracta.

0 0

Cele mai frecvente simptome ale cataractei sunt:
- Vedere înceţoşată
- Sensibilitate la lumină.
- Culorile par palide
- Vedere nocturnă slabă 
- Schimbarea frecventă a ochelarilor
Aceste simptome pot fi un semn şi al altor boli oculare. Dacă prezentaţi unul dintre aceste simptome, apelaţi la un consult oftalmologic.
Cum se tratează?         
Singurul tratament eficient al cataractei este tratamentul chirurgical.
În cataracta incipientă, vederea se poate îmbunătăţi folosind alţi ochelari, lupe sau lumină mai puternică. Cataracta avansată sau matură se tratează chirurgical. Operaţiile de cataractă sunt cele mai frecvente operaţii oftalmologice. Astfel se înlătură cristalinul opacifiat şi se înlocuieşte cu un cristalin artificial. Cele mai moderne tehnici folosesc procedee chirurgicale complexe pe bază de ultrasunete (FACOEMULSIFICARE) care se pot efectua şi
ambulator, fară internare cu anestezie locală şi beneficiază de recuperare rapidă.

Copyright © 2009 Optica Cristi SRL
Legal
Acasa | Despre noi | Servicii | Tarife | Noutati | Contact
Afectiuni oftalmologice | Lentile de contact | Lentile de ochelari