ACASA DESPRE NOI SERVICII TARIFE NOUTATI CONTACT
Optica Cristi
AVEM GRIJĂ DE VEDEREA TA
OPTICĂ MEDICALĂ, OPTOMETRIE ŞI OFTALMOLOGIE
VICIILE DE REFRACTIE

VICIILE DE REFRACTIE: Miopia, Hipermetopia si Astigmatismul

Miopia reprezintă viciul de refracţie în care imaginea se formează înaintea retinei deoarece globul ocular este mai lung decât ar fi normal. Miopia de obicei este o boală familială şi apare încă din copilărie. Ea afectează aproximativ o treime din populatie. Miopii au dificultaţi în vederea lucrurilor la distanţă, cum ar fi semnele de circulaţie, televizorul, tabla, dar văd bine de aproape, cum ar fi cititul sau cusutul. Miopia poate fi corectată cu ochelari, lentile de contact sau prin chirurgie. Având miopie, corecţia optică se va efectua cu lentile sferice negative (minus). 

miopia                                                            miopia corectată
0 0
Hipermetropia reprezintă viciul de refractie în care imaginea se formează în spatele retinei datorită lungimii mai mici faţă de normal a globului ocular. Persoanele afectate de hipermetropie au probleme cu vederea de departe cât şi cu cele de aproape. Mulţi copii se nasc cu hipermetropie, dar unii dintre ei se vindecă odată cu alungirea globului ocular din timpul creşterii normale a organismului. Ca şi celelalte vicii de refracţie se poate coreta cu ochelari, lentile de contact sau chirurgical. Corecţia optică se va efectua cu lentile sferice pozitive (plus).

hipermetropia                                                  hipermetropia corectată
0 0
Astigmatismul
reprezintă viciul de refracţie în care imagine nu se formează punctiform ci deformată, alungită. Astigmatismul se datorează corneei care având raze de curbură diferite în meridiane diferite, determină deformarea imaginii în momentul traversării ei. Astigmatismul necorectat vă poate da dureri de cap sau de ochi şi poate produce vedere distorsionată. Acest viciu poate însoţii miopia sau hipermetropia şi poate fi corectata cu ochelari, lentile de contact sau prin chirurgie. Corecţia optică se va efectua cu lentile cilindrice negative sau pozitive.

astigmatismul
0
Presbiopia apare în jurul vârstei de 40 de ani ca urmare a  procesului de îmbătranire a capacităţii de adaptare a ochiului, fiind legată de scăderea elasticităţii cristalinului, evidenţiabil la activitătile de aproape cum ar fi  cititul, scrisul, cusutul, lucrul la calculator, vederea devenind neclară, persoanele afectate având tendinţa de a îndepartă lucurile. Această problemă apare tuturor la un moment dat, chiar şi celor care n-au avut niciodata probleme vizuale.
Corecţia presbiopiei se face cu ochelari pentru vederea de aproape fiind necesară actualizarea ei odată cu înaintarea în vârstă. Există şi posibilitatea purtarii lentilelor de contact corectoare.

presbiopia                                                         presbiopia corectată
0 0
Ambliopia este termenul medical pentru „ochiul leneş". Ochiul ambliop este normal din punct de vedere anatomic dar acuitatea vizuală este slabă chiar şi cu corectia optică. Ambliopia apare din copilărie în cazul în care există diferenţă de refracţie între ochi necorectată sau nedeterminate în cazurile de strabism. Pentru a evita apariţia acestei afecţiuni trebuie descoperită şi tratată cât mai devreme. Cu cel mai modern autorefractometru portabil PLUSOPTIX viciile de refracţie se pot determina de la vârsta de 6 luni iar corecţia ambliopiei ar trebui facută pana la 5-6 ani deoarece după această vârstă scad şansele de recuperare iar după vârsta de 9-10 ani rămâne permanentă şi ireversibilă. De aceea chiar dacă copilul mic pare să vadă bine trebuie dus la oftalmolog pentru o examinare chiar de la vârsta de 6 luni iar o repetare a examinarii dacă nu sunt probleme ar trebui facută în jurul vârstei de 4 ani şi 6 ani. Tratarea ambliopiei se va face cu ochelari şi cu exerciţii ortoptice (gimnastică medicală oculară specifică).

Copiii care provin din familii cu probleme de vedere trebuie testaţi oftalmologic din primul an de viaţă.
Copyright © 2009 Optica Cristi SRL
Legal
Acasa | Despre noi | Servicii | Tarife | Noutati | Contact
Afectiuni oftalmologice | Lentile de contact | Lentile de ochelari